Uit eten en toch afvallen

Uit eten en toch afvallen

Uit eten en toch afvallen!

Ik kan er altijd zo naar uitkijken: lekker een avondje uit eten met m’n man of een lieve vriendin, even qualitytime! Toen mijn eetprobleem nog een grote rol speelde brak het angstzweet me uit als ik al aan het idee dacht om uit eten te gaan. Gelukkig is dit verleden tijd en geniet ik intens van al het lekkers wat ik uitkies van de menukaart.

Ik kan wel stellen dat ik een bewuste genieter ben: ik kies datgene waar ik echt zin in heb maar maak ook bewuste keuzes. Een avondje uit eten hoeft je doel om af te vallen absoluut niet in de weg te staan.

Mijn tips:

  • skip het mandje brood vooraf. Waarom? Je eet ongemerkt vaak al heel wat brood met smeersels wat flink aantikt qua calorieën.
  • kies voor vis/mager vlees/gegrilde gerechten
  • vraag om een schaaltje (extra) groenten i.p.v. een schaaltje extra friet 😉
  • twijfel je over een bepaald gerecht? Vraag gerust eens aan de ober welke ingrediënten erin zitten zodat je de keuze voor jezelf kan maken om het wel/niet te nemen
  • maak de keuze tussen óf een voorgerecht óf een nagerecht in plaats van voor-hoofd-na. Mijn keuze valt altijd op het nagerecht overigens 😉
  • drink geen suikerhoudende dranken/alcohol of beperk dit tot 1 glas. Drink daarna (bruisend) water. Saves you a lot of calories!

En dan.. de allerbelangrijkste! Ik zie cliënten in mijn praktijk die struggelen met zo’n etentje buiten de deur en dan dus de hele dag niets eten. Wat resulteert in overeten op het moment dat ze buiten de deur eten (logisch, want je hebt honger!). Eet dus gewoon lekker overdag, maak gezonde keuzes. En pak na het etentje de volgende dag gewoon weer de draad op waar je gebleven was.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Befoodiful
Hallo,

Heb je vragen over een van mijn workshops of mijn individuele coaching? Aarzel niet en stel gerust je vraag!