A happy thought is a happy mind

A happy thought is a happy mind

A happy thought is a happy mind

Wie kent het niet? Lekker een uurtje gesport, daarna stap je in de douche en ploft lekker op de bank om nog even een serie’tje kijken. De gedachte om iets lekkers te nemen speelt op.. je probeert het nog even af te remmen door een appel te pakken maar bezwijkt daarna toch voor een flink stuk chocolade. Je had immers ook zo’n honger en je hebt toch gesport. Je bent voor de bijl gegaan, je baalt. Alles is voor niks geweest en met die gedachte ga je naar bed en je staat er weer mee op. Je wil weer met een frisse start beginnen maar je gedachten blijven bij wat er gisterenavond is gebeurd en maakt dat je de keuzes die je eigenlijk wil maken, niet meer maakt.

Als er één vraag is die ik vaak gesteld krijg dan is het wel: hoe stap ik uit die negatieve spiraal om weer positief te kunnen doorpakken? Ik geef je 3 tips.

Tip 1: Focus op datgene waar je energie van krijgt

Mindset = key. Probeer het maar eens. Als je continu denkt dat je kleine teen pijn doet, zul je uiteindelijk merken dat je ook last gaat krijgen van je kleine teen. Wat is ons brein toch een bijzonder goed. Focus je dus op datgene wat positief is, waar je energie van krijgt. In plaats van te blijven hangen in gedachten waar je geen energie van krijgt, verleg je je focus naar gedachten waar je wel energie van krijgt. Denk eens aan het gevoel wat je krijgt als je net gesport hebt, focus eens op al het mooie wat de natuur te bieden heeft onderweg naar je werk of denk eens terug aan een moment waarop je intens gelukkig was. Hoe vaker je dit oefent, des te meer feeling je hiermee gaat krijgen en zult zien dat je stemming in positieve zin zal veranderen. Op dat moment kan je ook weer die positieve draad oppakken.

Tip 2: Weet dat er altijd een keuze is

Tja, je hebt een keuze gemaakt waar je niet blij mee bent. So what? We zijn niet allemaal perfect en soms loopt niet alles volgens ‘het boekje’. Weet dat er altijd een keuze is. De volgende keer heb je de mogelijkheid om die keuze weer te maken en dus een andere keuze te maken.

Tip 3: Let it gooo, let it gooo

Ga niet lopen stressen over dat ene moment. Die ene keer dat je een andere keuze maakt zorgt er echt niet voor dat je doelen niet behaald worden! Pak de draad weer op en je zult zien dat je richting die eindstreep komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Chat openen
Hoe kan ik je helpen?
Befoodiful
Hallo,

Heb je vragen over een van mijn workshops of mijn individuele coaching? Aarzel niet en stel gerust je vraag!